Idol

Har fått setat här ensam hos Evamy och Fredrik och tittat på idol. Stackars Alva är så sjuk så läkaren tyckte dom skulle åka in till sjukhuset i Kalmar så dom får titta till henne. Hoppas de inte är nå allvarligt hon har. Dom åkte för en timme sen. Så hemskt när dom små är sjuka, man lider verkligen :(

Idol slutade nyss, men jag måste vara seg eller så har jag inte sett när dom förklarat. Men hur vet man vilka som går vidare varje gång? Man fick ju inte veta nu vilka av tjejerna som gick vidare, och inte av killarna igår heller. Men idag så satt ju dom 2 som gått vidare, när sa dom de då? Eller får man veta de imorgon? jag hoppas verkligen att Mariette (stavas?) går vidare hon är sååå cool, så lugn och så himlans bra röst. Love!

Tilde ligger och sover. Hon va så trött så hon somnade strax efter sju. Hon satt och åt gröt i köket medans Evamy satt och sydde på symaskinen haha hon somnade nästan till de ljudet me gröt i munnen =) 
 Hoppas inte hon blir lika dålig som Alvenpalven bara..

Passade på att sno lite bilder från deras kamera nu när dom inte är hemma hihi




Dom fick vara tvillingar för en kväll. Exakt likadana kläder förutom färgen på t-shirten :P



♥ Min söta cooling! ♥



Bästisar!


                                                                             Nu ska jag lägga mig i soffan igen! God Natt

 

 

 


De va på tiden

Idag har Tilde (hör och häpna) sugit på nappflaskan på riktigt! Hon har äntligen fattat hur man gör. Va Evamy som lärde henne, hon tröck på nappen när hon hade den i munnen så de kom vatten då började hon tutta! Nu ska vi bara lära henne krypa, men de får nog stekarn göra han är nog mest lämplig till de. ;)

Idag blir de nog bara en slappar dag. Barnen har fortfarande pyjamasen på sig. Ska ta och göra fruktsallad till lunch idag, nyttigt va? (vi kan låtsas som att vi inte kommer ha nå glass och chokladsås till)

Förresten så blir vi iaf kvar här till på torsdag. Kan vi se Fredriks hemmamatch på onsdag och efter de är de Greys premiär!

Nu kallar Tilde på mig.

TTFL!!


Lite bilder

Vi har fortfarande spenderat våra dagar i affärer och hemma i soffan med något gott i handen ;) Men dagarna går undan.. Så skönt att vara här, Dom har ungefär samma rutiner vilket underlättar skapligt ;) fast jag har en snäppet grinigare unge haha de trodde ni inte va??
Tänkte lägga upp lite kort jag knäppt, men glömde sladden hemma, så skulle jag föra över bilderna till Evamys tele men precis då slutade den fungera så får sno nån bild som Evamy knäppt då =)

Idag har vi varit ute i 4 timmar och gått, va in i några affärer också. Men vi blev paffa när vi kom hem och klockan va halv sex haha jag som skulle ge Tilde mellis, fick bli middag istället ;)

Ska sätta mig i soffan nu och ha lite fredags mys med dip och grönsaker *mumma* Försöka få min griniga dam att somna, inte lätt de inte. På dagarna spenderar man mer tid på att få henne att somna än va hon sen sover.. hur kul är de då?




Tjat tjat :P

Här tjatas de för fullt om uppdatering ;) Har ju liksom inte tid till sånt ju. Har fullt upp med att baka, shoppa, fika och lite promenad på de :) Så kul att vara här. Alva och Tilde är så söta ihop, är precis som de alltid har varit, Alva har en leksak, Tilde kommer och tar den, Alva har nappen, Tilde tar den :P Igår badade dom ihop så sött! Ska lägga upp lite bilder sen när jag får tid. Nu ska jag gå och baka lite med Evamy.
Har precis fått Tilde att sova efter en timme, haha jag gav upp och gav henne tutten, 5 min senare så sov hon. man får fuska ibland ;)

TTFN!

Ännu mer typiskt

Nu när jag är nästan frisk och jag bestämt mig för att vi kan åka till Evamy, då går Tilde och blir sjuk iställe! Stackars liten. Så nu får vi se hur de blir imorgon. Hon är inte jätte dålig rinner lite ur näsan och så är hon lite rosslig. hon har ju varit kinkig i några dagar nu så igår testa vi och ge alvedon eftersom de rann ur näsan, tänkte att hon kanske kände sig lite febrig eller nå därför hon gnällt.. Och genast blev hon lugnare..
Hon har sovit hyfsat inatt iallafall skönt de för henne!

Vi åker nog till mormor idag och kurerar oss.. Får hon tycka lite synd om Tilde ;)

Vi får hoppas att hon mår bättre imorgon får då åker vi. Flyget går ju inte förrän kl 17 så.. =)


En sjuk Tilde


Ovan

Vad konstigt de blir här hemma när Mattias jobbar =) haha fast jag får mycke mer gjort :P Vi har busat lite på morgonen jag och Tilde, lyssnat på Pippi mm. Hon är sååå himla bestämd damen min. Oj oj och nu använder hon verkligen sina röstresurser när hon blir arg haha. Man är väl halvdöv nu. Man måste verkligen få henne att somna vid de perfekta ögonblicket annars så blir hon sååå arg. Lillstumpan! Har även hunnit dammsuga och plockat lite här hemma. Kollade klart på en film nu på teven, och nu är Elin på ingång :P Ska vara här hela dagen nu.

jag har inte blivit nå sjukare så kan nog åka till Evamy på söndag. Yes!

Beställde kläder från HM nyss, bara till mig själv, kors i taket! Men hinner ju inte få dom innan jag åker tråkigt. men men får väl köpa lite kläder där nere då haha..



Go biten!


Typiskt

Här har man varit frisk i över 1 år, men lagom tills man äntligen ska åka och hälsa på Evamy så går jag och blir förkyld. Men jag ska banne mig bli frisk innan helgen, fast Mattias jobbar ju natt nästa vecka så han kan skjutsa oss te arlanda vilken dag som helst, tur de!
 Nu ska jag tröstbaka/äta lite kladdkaka...

Tilde style!


Gott med gröt!


Så här sitter hon alltid :P



Hitta lite äldre bilder med...

Precis när vi ska åka hem från BB, så liten.. men ändå så va hon faktiskt ganska stor =)


Vilken mage! 16 dagar innan hon kom. Hmm nånting som inte är rätt med denna bild :P


Titta på de här!



va duktig hon är! Vi har en vecka på oss nu att krypa riktigt :P så vi kan visa Alva ;)

Inga bekymmer

haha blir så full i skratt när jag tänker på igår kväll. Jag och Tilde va ju ner på stan med Elin och hennes syster. Fikade och gick runt lite och tittade. Så på vägen tillbaka till bilen så började det regna så vi stannade under några träd och väntade på att de skulle gå över, men det gjorde de inte istället blev det värre och tillslut hjälpte inte träden som skydd. Elin och Viktoria gick och hämtade bilen medan jag stod kvar med Tilde i famnen eftersom att hon inte ville sitta i vagnen (regnskyddet hjälpte iaf inte så mycke regnade de!)
När jag sitter där på huk med tilde sittandes på knät mitt och med en filt över oss som skydd så tittar jag på Tilde då sitter hon helt obekymrat (och blöt) och håller på och leker med ena foten på vagnen. haha här sitter man och är orolig för regnet och att hon ska bli blöt och de värker i benen eftersom jag sitter på huk. Så sitter lillskiten och bryr sig inte ett dugg! Haha ibland är de skönt att va liten :P Men när vi sedan kom hem då va de minsann liv på henne, för då va hon ju trött och de DE är minsann riktiga problem de ;)

Äntligen!

har precis förhandsbokat Camilla Läckbergs nya bok Fyrvaktaren. Har ni läst hennes böcker? Dom är sååå jäkla bra. Och nu i sista boken Sjöjungfrun så va de så jäkla spännande slut, jag gapade rakt ut när jag låg i badkaret ;) och läste. Så visste jag att nästa bok inte ens hade kommit ut! Men nu är den äntligen här, den 15 sept skickas den! Så har ni inte läst hennes böcker så gör det!

Imorgon ska ni få se vad Tilde kan göra :P

Är det dags snart tro?

ja Tilde har sovit så oroligt i 2 nätter nu, far runt fram och tillbaka och självklart vaknar hon när hon gör de. Måste hela tiden lägga henne rätt. Så pratade jag med Evamy igår Alva hade varit likadan innan hon började krypa! va någon som hade sagt till henne att de kan bli så när dom ska lära sig krypa, så får dom liksom myror i brallan!
Så kanske kanske att det händer något snart nu då :P haha hon har ställt sig i kryp position några ggr.. Vi får hoppas!

För övrigt så har de inte hänt så mycket här inte, varit hos mamma lite, träffat Elin och ja bara tagit det lugnt. Ikväll ska jag träffa Elin, vi ska ner på Å-draget ni vet marschallerna mm.. Mys!

Nu ska jag gå ut på blocket och leta vagn, vill ha antingen en sån jag funderat på tidigare babytravel milano, eller så en snygg praktiskt paraplyvagn me fullt liggläge.. We'll see

Tatuerad

Mattias gjorde en impuls tatuering idag (ja de är ju varje dag man gör något sånt) Elin va och tatuerade sig hos en som hon känner, han har en studio i huset brevid oss. Mattias va ner då och pratade med killen fråga om han kunde rita något med Tildes namn, sen fick han tid nån timme senare. Så han gick ner dit och gjorde denna



Nu är de ju plast över den, men den blev verkligen jätte bra! Så nu är jag sugen på att göra en jag med... ska nog ta med mig Elin nån dag och gå ner och prata med honom. =) Funderar att göra en antingen på vristen eller på skulderbladet.. vill kanske ha Tildes hand med också så då kanske skulderbladet blir bäst. Får se va han säger.

Nu ska jag gå och titta på Idol och få Tilde att sova. Idag blir de en tidig för mig, är så trött!


En dagens kanske är på tiden..


Man ska alltid leka tittut med zebran nu när hon ska äta =)



Snyggaste mössan!


Plask plask!


va är du för en idiot??


Som snor en moppe mitt på dagen! Stackars dej/er den dagen vi hittar dej som gjorde de!

                                                                                                   Håll utkik efter denna....


ja vet

att ja är kass på att uppdatera bloggen. Men har ju så mycke annat att göra :) T ex att shoppa!
Idag ska jag och Mattias ut och äta sen bio. Tilde ska vara hos mormor. Ska bli skönt att komma ut lite faktiskt!
Köpte så söt mössa igår till Tilde (vem annars?) med tillhörande tofflor och vantar! lägger upp bilder imorgon eller nå idag har jag inte tid =D Ska iväg och handla nu!
TTFN!

åååå!

Mattias har fått sitt gamla jobb tillbaka! Dom ringde idag, han kommer få börja på sitt gamla skift och allting. Troligtvis 5-skift igen! Fan va skönt, slippa oroa sig över pengar. och han kan ha kvar sin bil mm.. skönt nu kan vi pusta ut! Underbara nyheter som måste firas med lite klädshopping ;)

Och de bästa är att nu kan jag och Tilde åka och hälsa på Evamy =)


Ådraget

Igår hade vi en heldag med mormor jag och Tilde. Hämtade upp henne runt två tiden så åkte vi hem till oss och åt lite mat, haha blev max :P sen åkte vi ner till boulognern, va massa metalband som spelade där. Vi såg 3 band. Dom va rätt så bra faktiskt. Saknar musiken lite! Lyssnar ju aldrig på hårdrock/metal nu för tiden. Efter de så gick vi mot stan. Dom hade tänt 5000 marschaller längs gavleån. Va jätte mysigt! Träffade även morfar och morbror och åt lite subway ;) Vi va väl hemma runt elva igen. Tilde sov mestadels av tiden nere på stan. duktiga tjejen!

En av dom få gångerna som hon hade hörlurarna på sig =)

 

Dåliga bilder men ja dom små ljusprickarna är marschaller =)

Snodde en bild från tidningen med =)


Sitter hos mamma nu idag =) Mattias jobbade ju igår så åkte hemifrån så han fick sova ut. Så ska han iväg och fiska också, är roligare å va här då och få lite sällskap ;)

 


Hoppas hoppas hoppas!


Men

Kan någon förklara varför varannat inlägg blir annan font? haha.. t o m på förra inlägget så blev första texten en font och sen gjorde ja en linje då blev de "inlägget" annorlunda haha.. skumma blogg.se

Och sen så tycker jag de tar evigheter att få upp hela ens blogg liksom när man går in, typ om man vill se vilka bloggar folk läser och så.. de tar evigheter på min blogg. fan ska nog kanske ta och kopiera alla inlägg (varför har jag inte gjort de när jag började för är ju hur många som helst) så att dom inte försvinner.. min mammas blogg försvann helt plötsligt allt hon skrivit va borta gick inte att komma in på den.. Watch out!

men ja då?

Hallå är vi nå lik varann eller??



haha eller inte.. jag får nog tyvärr nöja mig med att hon fått mina tår :P och att hon rynkar på näsan hihi de gjorde jag tydligen JÄMT när jag va liten =) Bara bra saker har hon fått från sin mor :P


Har nästan precis kommit hem från min moster. Blev bjuden på mat där (fast de blir jag nästan jämt) Fick förrätt, en baugettebit med vitlök, pesto (fan va gott pesto är, de visste ja inte) och paprika på burk. va hur gott som helst! sen blev de grillspett med oxfilé, fläskfilé, paprika och choritzo och klyftpotatis till de. Och till efterrätt blev de hemmagjord budapest bakelse *mums*
Har suttit och pratat om allt och inget. Va 3 andra kompisar till dom där också. Tilde hade också jätte trevligt sov som en stock genom hela maten ;)

Appropå sova.. Går lite framåt med Tildes sömn nu. Har börja lagt henne i sin säng varje kväll nu, och hon brukar nästan alltid vakna runt elva men då få vi henne att somna om utan att tutta! Coolt! Igår sov hon från 20-02 i sin säng, med ett vaknande kl 23. Vem vet hon kanske sover i sin säng hela natten lagomt tills de är dags att byta till en växa säng ;) framsteg framsteg! hade säkert gått att få henne att sova i sängen en omgång till med, men vet ni hur trött man är kl två på natten?? :P

Puh!

Har redan nu på morgonen hunnit med en promenad, frukost och städat =) Tilde vaknade kvart i sju idag men vi klev inte upp förrän kvart över låg och drog oss ett tag först. Är skönt att kliva upp så där tidigt man hinner med så mycke, t ex att bli klara innan lunchen ;) Idag ska jag och Tilde kanske till min moster och äta lite får se va hon tycker om vädret vi tänkte grilla nämligen. Och ikväll är det Ådraget! ute bio mm mysigt!

Orka

Vet inte va jag ska skriva idag :) får nog bli lite bilder istället bara.. Har varit hos mormor idag kan jag väl iaf berättat, Tilde va hur busig som helst! bara toka sig hela tiden. Och åt som en häst ;)

                                  Idag...




Igår...                                                                                      



så trött så trött... :)


papapa



Detta har mormor lärt Tilde =)

Lika som bär??

haha för någon dag sen var vi var på media markt, Mattias bar Tilde i bärselen, då när vi kommer in så är de ett äldre par som står och tittar på något så ser hon Tilde så säger hon till sin karl -Du titta gud så lik dom var varandra. Haha Tilde är sååå himla lik Mattias. Det går verkligen inte en enda dag utan att jag får höra det från någon att hon är så lik sin far. Uttrycken "den här kan han inte svära sig fri från inte" eller "Här behövs de inge tester för att se vem som är far" är nästan uttjatade, hihi tycker de är ganska kul att man kan se likheten så tydligt hos dem. :)

Knäppte en bild idag på dem bara för de =)



Va väl tvungen att ta me en på mig och Tilde också ;)





men va är de med bloggen

har ni också problem med blogg.se nu eller? nu är ju fonten på inlägget nedanför annorlunda igen.. Why!

Va är detta?

Igår så kolla vi vädret på nyheterna på kvällen, de var ju en STOR sol på väderkartan idag. Men nu öser regnet ner här och de är mulet så långt ögat kan se. Bläää Men hann iallafall ta en liten promenad i de halvfina vädret som var runt lunch.


skumt

Texten på inlägget nedanför har ju en annan font, och är mycke mindre... sen hade jag massa mellanrum emellan åt i texten men nu sitter allt ihop.. måste va nå fel på Blogg.se Tog ju en evighet att komma in på sidan och att sen ladda upp inlägget.. surt!

Jaja

jag ska sluta va så dålig på att blogga =) Men skulle faktiskt blogga igår men kom inte in på sidan :/

Idag har jag varit och fikat med Sofie och Lisa, gick även runt och tittade på kläder. Så kul med höst, så mysigt! Och så fina kläder! haha Medans jag var med dom så var Mattias hemma med Tilde, dom åkte till farmor och hälsade på, de hade gått jätte bra. Skönt! Tilde fick en tidig julklapp av faster haha Bortskämda unge!

Just nu försöker Mattias få henne att somna om.. de går inte lika bra..... suck, hon vägrar sluta grina om inte jag kommer.. å får jag henne att somna så börjar hon grina så fort jag lägger ned henne..

Ååh hon somnade =)
Hur ska man liksom vänja henne av med ammningen på nätterna? Imorgon ska vi gå ner på röda korset och titta efter nån fåtölj som vi kan ställa i hennes rum så kan man sitta där inne när man får henne att somna. Just nu ligger hon i sitt rum.. får se hur länge hon gör de då redan vaknat en gång sen åtta.
Hon äter verkligen jätte bra på dagarna nu, ändå vaknar hon så ofta på natten, nu är väl ja inte riktigt vaken på nätterna men tror att hon bara vill liksom "äta" kl fem på morgonen, andra ggr hon vaknar under natten så är de för att snutta och somna om. Vår söta lilla bebis, hon är ju så söt när hon letar efter tutten haha tar tag me handen och hjälper till liksom att föra in tutten i munnen.. hennes lilla minihand hihi..

Nu ska jag nog ta och sätta mig i soffan och ta de lite lugnt, varit en hektisk dag på nå sätt fast jag inte gjort så mycket.




RSS 2.0