Nytt år

 
 
 
Nu är jul och nyår över. Har varit väldigt mysigt och lugnt. Brukar alltid vara en tid med massa stress, speciellt på julafton och nyårsafton men just dom dagarna har varit väldigt lugna. Har varit lite mycket med att få undan lite saker och handla osv men inte alls som tidigare jular. Denna jul var bara Vincent och Nea hemma. Var lite trist men ändå mysigt när man kunde ge honom lite extra tid med julklapparna osv. Och han levde om som om det vore 10 barn i huset 😝 vi hade gröt på morgonen, en tradition som vi haft sen ja va liten i Sätra hos farmor och farfar och som jag tyckt varit väldigt mysigt. Nu finns inte farmor mer ❤️ och i år blev det inge julgröt i Sätra. Så då får vi börja ha det hos oss istället 😊 Tilde kom en sväng och åt lite gröt med oss innan hon åkte till sin pappa igen.
 
Tilde hjälper Nea att öppna sitt paket hon fått från henne.
 
Vi fikade lite innan Kalle och sen kom tomten och efter det åt vi mat. Va hur bra som helst när man inte behövde stressa med maten.
 
 
 
Sen tog vi några slappar dagar och alla andra barnen började droppa in. 
Igår var det nyårsafton. Mamma och pappa kom och åt med oss. Och var även med och lagade maten. Hade gjorde potatisgratäng dagen innan och marinerat fläskfilé och gjort rostbiff någon dag tidigare. Men igår skulle efterrätten göras, budapestrulle blev det. Skitgod! Och så lite pannacotta, både vaniljpannacotta med hallonsås och till barnen blev det ahlgrensbilarpannacotta. Och så skulle hasselbackspotatisen göras, oxfilén skulle göras och så rödvinsås. Vi fixade lite allihopa i köket, jätte mysigt. 
Smällde raketer vid nio ifall barnen skulle vara för trötta vid tolvslaget. Men icke alla var vakna då. Efter raketerna åt vi efterrätten sen va man som en valross som inte orka göra något. 😝
 
 
Nea den lilla pluttan. Hon är så himla glad (mest hela tiden) gapar jätte stort och har världens gladaste ögon. Hon är så med. Tar saker, ligger och leker på mage på golvet. Allt ska in i munnen och dreglet bara rinner längs hakan hela tiden 😊 hon är pappas lilla flicka som bara behöver pipa ( vilket hon vet) så kommer pappa rusande och lyfter upp henne 😉 fast favoriterna är ändå storasyskonen! ❤️
 
 
 
Patrik ska vara hemma i 2 veckor, skönt att ha honom hemma så länge. Blir inte lika stressigt. Man kan ta det lite lugnare när man inte behöver hinna allt på 2 dagar. Idag  blir det att åka till Annika en stund på dagen sen blir det nog lugnt på kvällen skulle jag tro. 
 

RSS 2.0