Lidandet gav resultat =)

Innan jag kom till syrran så vaknade Tilde hundra gånger på natten och åt från mig. Hon har inte sovit utan mig en enda gång på hela tiden, hon tog inte flaska och ville inte ha välling.
Nu sen jag kommit till syrran så har hon inte sovit med mig en enda gång!!! hon har inte heller ätit en enda gång på natten utan ätit gröt kl 6 på morgonen och sen somnat om. Första natten så tog syrran henne bara och sa jag lägger henne ikväll, så la hon henne i resesängen och strök henne på ryggen och hyschade henne och la henne ner när hon satt sig upp, självklart tokskrek Tilde men efter ett tag så gav hon liksom upp och somnade, sen sov hon hyfsat bra hela natten vaknade nån gång men räckte med att hon hyschade lite så somnade hon om. tredje natten la jag henne och då gjorde jag samma sak, hon gav upp mycke fortare och somnade men när hon somnat så vakna hon till direkt och kollade så ja var kvar några gånger innan hon somnade in riktigt. Så nästa natt så gjorde vi så att vi gick ut innan hon somnade så hon inte förväntade sig att vi skulle vara kvar när hon vaknade, hon protestera men somnade ändå hyfsat fort. Igår gjorde jag samma sak, när jag kommit ner för trappen sen så hade hon redan somnat. Otroligt att de gått så himlans bra

Och inte nog med de så nu när hon inte tuttar på mig längre så duger flaskan också, och välling går också i!!
Mirakelkur att vara här nere hos syster ;)

Nu lär jag gå och ge mitt barn lite mat gapas lite här nedanför :)


Lider

Sitter och lider, mitt barn ligger och grinar och min syster leker Hitler och låter mig inte komma upp till dom ;)

Ett stycke Tilde

Här är en av mössorna...

 

Ligger och tittar på tv ;)

 


Mys hos mormor

Ikväll är det fredags mys hos mamma. Jag och Tilde ska sova här inatt med, jag ska upp tidigt imorgon och vaccinera mig (tog fel på dag) så då får Tilde vara hos mamma medans :)
Blir Idol med massa gott nu!

Kanske lägger upp en bild på Tilde senare..


Vaccination

Fick hem information om vaccinering förra veckan, läste då när man skulle få vaccinera sig mm. Sen tänkte jag inge mer på de, va ju långt kvar tills jag skulle få göra de vecka 43 liksom, MEN HALLÅ! Igår fick jag mess av mamma att de är imorgon vi ska vaccinera oss. jag tror fortfarande att de är typ vecka 30 eller något. Så nu är man ju helt blaha, vaccination imorgon redan? Visste inte ens om jag skulle vaccinera mig. Men blir nog så, blir jätte dålig när jag är sjuk, samt att jag vill skydda Tilde så mycke jag kan. Så ja imorgon ska jag gå och få en spruta då.... Kan även göra de på lördag nästa vecka men vet ju inte om jag är hemma då...

Hur ska ni göra?? Lite skrämmande att de liksom inte är så testat..

MVG i matte

japp de har jag, ändå så får jag aldrig min ekonomi att gå ihop varje månad. Haha konstigt. Tror att jag har en hjärna som är smart som fick MVG i matte, sen har jag en shopping hjärna som.... inte är lika smart, men tydligen stark, för de är ofta den slår knock out på den smarta hjärnan =)

Den här månaden hade jag från början kanske tänkt spara lite pengar men... sen så såg jag en snygg jacka jag vill ha, så tänkte jag att den kanske jag har råd att köpa, sen såg jag ett par skor som jag tänkte att dom kanske jag har råd att köpa, sen är de en tröja som jag vill ha som jag tänkte att de va ju inte så dyr den kan ja köpa, sen prata jag med Annika och vi ska börja träna, då lär jag köpa träningskort, sen kom jag på att om jag ska börja träna så lär jag köpa ett par riktiga skor att träna i (viktigt med bra stöd för ryggen..) och sen ska vi väl inte prata om alla kläder jag vill ha till Tilde, plus att jag har skatten att betala.....

Hur tänkte jag att de här skulle gå ihop då??

vill vill vill verkligen börja jobba, få tjäna pengar! man kan inte klara sig på 5000 i månaden... Stackars Mattias jobbar och jobbar och får betala nästan allt.. men samtidigt så hade jag kunnat så hade jag jobbat och hjälpt till med allt. Efter jul ska jag försöka få ett extra jobb. Orkar inte ha så här lite pengar.. de dåliga samvetet ligger hela tiden och trycker på en...

Just ja, ska ju åka till syster den här månaden med. ännu mer pengar som går.. Får sälja mig själv.. Haha nån som är intresserad av en lönnfet mjölkko i mysbrallor (men kanske en snygg jacka och snygga skor ;P)?

Var är lampan?

Filmade Tilde idag när jag frågade var lampan var. Blir så dålig kvalité när man filmar med mobilen. Men men man ser ju iallafall :) Nu pekar Tilde på allting, så får man säga mamma, pappa, lampa, ja beroende på va hon pekar på. Ibland pekar hon på saker som hon inte vet va de är så gör hon nå ljud. Kanske frågar vad det är för något, Vem vet ;)




Dystert

Det är såå dystert ute så usch. Grått och trist och med en massa regn som faller ned. Sjukt sugen på godis är jag också, funderade ett tag på att fara till affären men så kollade jag ut och såg regnet. Hm är de värt att bli dyngsur för lite godis? i slutändan så blir nog svaret ja ;) fast inte just nu..
Ska värma på gårdagens andra halva av pizzan. Men inte så sugen, den smakade bara ost, blä jag som inte gillar smältost. Men ska dränka den med massa sås så går den nog i :)

Dom andra 2 i familljen ligger just nu i sängen och sover.. vill också, men kommer bli ännu segare då. Fick sova till kvart över tio idag, välbehövligt! var helt slut när Tilde börja prata med mig åtta imorse. Men Mattias räddaren i nöden tog upp gumsan!

Hoppas ni har en bättre lördag än mig!

Ingen låt utan dans

Michael Jackson's låtar blir lite tråkiga utan dans.. Blev väldigt många tråkiga uppträdanden idag, på Idol alltså.. Dom som man inte alls har lyssnat på tidigare har varit bättre än dom man gillat.. Hoppas Tove får vara kvar trots det dåliga låtvalet. Hon är verkligen så cool annars! Eddie va rätt så bra faktiskt. Vi får väl se vilka som går vidare.. :)

Tilde är kinkig, hon vaknar titt som tätt. vet inte vad de är, är väl något som händer med den lilla stumpan. Tänk egentligen hur mycket som händer med dom nu och ändå så är dom så glada (oftast) Dom kan liksom vakna ena dagen och se världen på ett sätt men nästa gång dom vaknar så kanske dom ser den på ett annat sätt, dom får tänder, dom växer, dom vill ta sig till saker men de går inte, allt och alla är ju så höga/högt uppe, man kan inte berätta om man är hungrig, mamma kan helt plötsligt försvinna, och vem vet när hon kommer tillbaka. Alla nya smaker osv osv. Tänk själv och typ blunda och låta nån annan stoppa in vad som helst i munnen, skulle du våga de?? Nej kan förstå att dom är lite kinkiga titt som tätt.. faktiskt. beundrar dom för allt dom måste klara av :)

Ska se klart Idol, sen sängen!

Fredag = Pizza och Idol!

Vilket ruskväder det varit idag. Blä va så trött på förmiddagen så usch. Men efter lunch så klädde jag på mig och Tilde och åkte till Dennis och Karin, fick med mig en kladdkaka från kvantum också ;) Kul att träffa dom igen, blir så långt mellan gångerna.

Tilde håller på att somnar hos Mattias, hoppas hon somnar fort för när hon gjort de så blir de att åka och köpa pizza!! är så hungrig och var så längesen jag åt pizza nu. Snart är det Idol också, med Michael Jackson tema de ska bli spännande att se. Speciellt hur Tove och Mariette tolkar hans låtar, Erik körde väl en låt med honom förra gången, eller gången innan kommer inte ihåg :)

Hämtade Tildes mössor idag som jag beställt av en tjej, jätte fina! Lägger upp bild en annan gång :)

Ttfn!

Låter som att de kommer ta extra lång tid att somna ikväll. Så är de alltid när man vill att hon
ska somna fort. Typiskt!

Ute i höstvädret!

När slutar det vara höst och blir vinter? Det har ju snöat nu ju :) fast krävs kanske lite mer snö för att man ska kalla det vinter, eller är det en speciell månad som det blir vinter?  haha roliga funderingar ;)

Idag har jag och Tilde tagit en promenad till stan, träffade min moster där. Gick runt lite och tittade på kläder och så är jag ute efter lite färgglada kuddar till vår mörkgråa soffa. Hittade massa kläder, och ett par såååå snygga skor. Kan ingen skänka en stackars fattig mamma lite pengar? ;) Hittade även lite kuddar, men köpte ingenting. Ska ta med Mattias till stan så han också får titta på dom så han inte blir helt förvånad me det jag kommer köpa ;)

Nu ska jag mysa med min kära söta men lite sura dotter. Förresten idag när vi satt vid bordet jag och hon så satt hon och gjorde ljud så då sa jag mamma jätte tydligt några gånger, då härmade hon mig och sa "Ma" så då gjorde jag det igen och då sa hon "mamma"!! Mattias tror mig inte när jag berättar de, och Tilde vägrar ju självklart visa igen :) Fast hon gjort mamma ljudet flera gånger efter.. Unge! Tänker iallafall skriva i boken dagens datum för mamma :P


                                Riktigt påklädda!

Snart 9 mån!

Snart är Tilde 9 månader! Herregud vad tiden går fort! Tyckte inte det var längesen som hon låg så liten i famnen och bara sov =) haha då uppskattade man verkligen inte att hon sov så mycket och nu är de enda man vill ibland är att hon ska sova :) Tänk att hon kunde sova en 4 timmar i sträck förr och man klagade! Hutlöst ;) tror jag ska åka tillbaka i tiden och banka lite vett i skallen på mig *hihi*

Hon har då verkligen utvecklas, ibland känns de som att man liksom "fastnar" i bebis tiden och tycker att hon är en bebis som inte förstår så mycke, men oj vad fel man har. Nu har Tilde börjat peka på saker och mumlar liksom. Började med att vi pekade på lampan och sa lampa sen fråga vi henne vart den var, och hon kollade upp på den! Och nu någon dag senare så pekar hon på saker. Jätte söt! Krypandet går också framåt, hon ålar fortfarande men nu har hon förstått att hon kan ta sig till saker, men kan bli lite arg när de inte går tillräckligt fort. Hon har även börjat tagit steg framåt när man håller i henne. Hon liksom spatserar fram =) Gå in på min mor's blogg hon har lagt upp ett klipp. Länken finns under länkar =)

Nu är de snart Grey's Anatomy! De är ju så himlans bra! Ska ta en macka nu och invänta programmet. Mattias ligger i soffan och snusar hör jag... han jobbar förmiddag så han är lite trötter på kvällarna ;) Tilde snusar i sin säng. Sköööönt!


Hur är det möjligt?

Hur kan någon som inte kan gå eller stå själv, som knappt tar sig framåt. utan ålar lite halvt nån centimeter lite då och då, hur kan denne få de att se ut så här i ett rum??






Luffarmamma?



idag gick jag i dessa skor (dom va inte smutsiga när jag satt på mig dom :P) när vi var till valbo för att köpa en hylla. Vi gick runt på ikea sen in på coop och handla lite till tårtan imorgon. Och på den lilla svängen, nästan så att de räckte med att gå te bilen, så fick jag såååå ont i fötterna. hur orkade jag gå i dom där förut? Ska jag snart börja gå med tofflor, mysbyxor och en tofs mitt på huvudet dygnet runt året runt? När jag inte ens klarar av att gå med den där låga klacken i 2 timmar. Men jag ska fortsätta pina mina fötter så kanske dom blir vana efter ett tag =) Försökte tvinga på Mattias en fotmassage när vi kom hem men han vägrade, sa att jag fick skylla mig själv. Pöh! va ju honom jag satt på mig dom för ;) Hittade massa med stövlar med klack inne i garderoben idag så nu jäklar ska jag försöka sätta på mig något annat än mina mockasiner som Mattias säger att de är :)

Tilde va tydligen helt slut idag för hon bestämde sig för att göra kväller redan klockan sju. Tror hon försöker smita ifrån tandborstningen som vi börjat med varje kväll nu. Men va skönt för mig, fick en lång barnfri kväll nu istället. Mattias jobbar på hockeyfesten så är helt ensam. Skönt ibland att bara få sitta alldeles själv. Ska städa lite granna nu sen lägga mig och läsa en ny bok, undra vilken jag ska ta? Nya läckberg va så jäkla bra, men man kan inte vänta sig något annat!

Här är hyllan vi köpte.




                                                Brynäs vann idag igen! Markan fick hålla nollan också. Kul kul!


A men de va väl på tiden.

Nu har jag äntligen fått tummen ur *** och lagt in bilder från kameran på datorn.. Här får ni lite bilder från när vi va hos Evamy



                               Så söta tillsammans  ♥








                         Vem behöver tvillingvagn? =)







                         Kolla in mina framtänder :)


                                    Min lilla lurifax

 

                                      ♥ Vi saknar er!! ♥


Feber av tänder eller tänder av feber?

Vilket av dom är de? eller kan de va både och? Min bvc tant fråga idag, när jag sa att Tilde fått feber igen, om de va tänder på G. Medans Evamys bvc tant säger att man inte får feber av tänder utan de är när man har feber som tänderna lättare kommer upp. Vem har rätt? för om min "tant" har fel, varför har isåfall Tilde feber igen nu?


Idag vann äntligen Brynäs! Nu tycker jag de får hålla i sig ett tag.

Förresten så blev tårtan bra iallafall och god :)

Förlåt att jag inte lagt upp nå bilder än.. har inte orkat. imorgon ska jag försöka mig på de!

Vad tror ni?

Jordgubbstårta
För 10-12 personer.

En underbar tårta för sommarens jordgubbar
Ingredienser

175 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
(ev. 1 msk vetemjöl)
½ dl flagad mandel att strö runt formen
-----------------
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
4 blad gelatin
3-4 msk jordgubbssylt
1 liter färska jordgubbar

Gör så här Botten:
Kör mandelmassa, smör, ägg, vetemjöl i mixer eller matberedare. Grädda i en smord ströad form ca 23 cm i diameter, 175 graders ugn ca 20 min.

Jordgubbsmousse:
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa grädden så den blir lättvispad. Blanda ihop det med den vispade ägg o socker smeten.

Blötlägg gelatinbladen. Värm dem sedan i kastrull precis tills det börjar ryka lite. Häll gelatinet i smeten och blanda sist i sylten.

Garnera med jordgubbar runt tårtbotten, när den svalnat, och häll sedan över moussen.
Låt stå i kyl ca 4 timmar.
Garnera med citronmeliss


Tror ni man kan lyckas med den? hade velat sett en bild på hur den ska bli när den är klar.. Lät så gott.. men hur ska man få till moussen snyggt... ska nog testa å göra den om jag inte hittar nå annat recept..

Bloggtorka

Sitter hos mor min idag igen =) Sov där från lördag till söndag och nu är man här igen. Men har så tråkigt hemma Mattias jobbar eftermiddag denna vecka så då är man ju själv hemma hela dagarna. Ska äta lite kålpudding här snart *mums* mammas mat är alltid godast :D

Vet inte riktigt vad jag ska skriva för något. Eller ja har mycke idéer men ingen tid att skriva, och när tiden finns så är idéerna borta :)

Ikväll ska jag försöka lägga upp lite bilder på pluttan.

Imorgon fyller Mattias år.. måste baka till honom, men vad? nå tips på nå gott? (och lätt och snabbt :P)

Nu håller Tilde på att somnar i mormors famn till trollmors vaggsång på spotify :D

Hemma igen

ja nu sitter man hemma i sin egen soffa igen, efter nästan 2 veckor hos Evamy. Vi har haft det jätte bra där nere. Har haft något att göra hela tiden, och ungarna har verkligen varit synkade ;) Har blivit mycke gott i magen. Precis som det ska vara! Hoppas dom kommer till Gävle snart!
Tilde blev iallafall jätte glad när hon fick se sin pappa igen, mös in sig mot honom på Arlanda. Så söt!
Imorgon blir de mormors tur att träffa monstret. Mattias jobbar 12 timmars lör-söndag.

Nu är det snart Idol, har fastnat helt i de nu. Tilde ligger i sin säng och sover. Hon var jätte grinig när hon fick gröt så gick Mattias in med henne i sovrummet då grina hon som sjutton sen helt plötsligt så somnade hon! De gillar vi. Får låta honom lägga henne nu så hon vänjer sig bort från mamma och tutten haha i december så MÅSTE hon sluta amma. Fast de har jag inte vågat berätta för henne än hihi..

Nu ska jag lägga mig i soffan UTAN godis. va är de för fredagsmys egentligen?? Vet inte vad jag tänkte på när jag gick inne i affären. Men får väl överleva då.

Ha en mysig fredagskväll!

RSS 2.0