Spunk

Tror Tilde kollat lite för mycket på Pippi. Idag när vi gick ifrån Evamy så "hitta" hon en spunk. Och hon levde verkligen sig in i de. Höll den i handen och frågade hur hon nu skulle kunna hoppa in i bilen och sätta på sig bältet när hon hade två (hon hitta en till) spunkar i händerna. Vi kom på lösningen att hon skulle lägga dom under vagnen i bilen medans vi åkte. Sen prata hon om dom i bilen, sa vilken tur att hon hittat så fina spunkar. När vi parkerade så sa hon att jag fick inte ta ut spunkarna utan hon skulle gö de så va tvungen å ta henne först. Så gick hon bak i bilen och tog dom. Sen undra hon hur hon skulle kunna äta när hon höll i dom. När vi väl kom in så sa ja åt henne att inte gå in för långt i hallen med skor för ja har skurat golven. Ändå gick hon in i halva hallen för hon va ju tvungen å lägga ner spunkarna på golvet innan hon tog av sig skorna. Haha suck! Kul att hon har lite fantasi ibland den där damen ;)

Min andra lilla herre har lärt sig dansa. I fredags när jag börja sjunga imsevimse spindel så börja han vicka å slänga med huvudet helt plötsligt bara så där utan att nån försökt lära honom de! Så sött är det!

För övrigt så har Tilde gjort nr 2, 2 ggr på pottan idag det går undan nu min duktiga tjej!! <3


Jag dör en smula när jag hostar..

Här är det sjukstuga nu! På ena sidan hostar den minsta och på den andra den "stora" Tilde har världens hosta stackarn. Fick lägga sig i soffan halv fem och kolla på alfons för hon kunde inte sova för hon hostar konstant.. Och Vincent hostar han med men inte så mycket som Tilde. Och jag har också hosta, och jag dör fan en smula varje gång jag måste hosta eller nysa, tydligen så hostar man med svanskotan fy fan säger jag bara vilken smärta de blir då!! :) va till doktorn igår, hade tydligen urinvägsinfektion så fick penicillin, och Alvedon till "svansen" :) nu kanske man slipper springa på toan 40 ggr för att kissa ur en droppe! Hade massa planer för dagen, men blir nog bara en hemma dag med dessa sjuklingar istället <3


Visste väl de

Jag har alltid sagt att när Tilde väl bestämt sig för att sluta med blöja så kommer det bara bli pangbom så är hon torr. Men sen har hon varit så anti de där med potta och allt så hade liksom börjat tveka på de. Men jag hade rätt! Förra måndagen fanns de ingen blöja framme när hon skulle byta på morgonen så då kom hon med trosor så tänkte nu kör jag. Så ja sa till henne att det bara finns sovblöjor och har man dom när man är vaken så rinner kisset igenom, de va hon nöjd med och gick på pottan hela dagen. Dagen efter va hon också fri t o m på dagis, och nästa dag med och på kvällen säger hon att hon vill sova med trosor. Och de kan jag ju inte neka henne till och hon vaknar torr och nu har hon varit torr sen dess! Hon sätter på sig blöja när hon ska göra nr två och det är helt okej för mig. Om nån vecka tar vi det steget. Hon är så duktig! <3
Idag har vi varit hela dagen hos Evamy med familj i deras nya hem. Äntligen!!!


Härliga vår!

Nu har Tilde varit blöjfri två nätter i rad. Enda gången hon har blöja nu är när hon gör nr två :) hon är jätte duktig! Fast det får man oftast inte säga till henne då säger hon åt mig att så får man inte säga :)
Idag var vi på parkbadet med Annika, Rasmus, Linda och Linnea. Jätte mysigt! Vincent var helnöjd ända tills vi skulle duscha och Tilde var hel nöjd tills vi skulle duscha lika så Linnea och Raz. Ni kan tänka er stressen men hundra skrikande barn i duschen och alla ska tvätta sig :) sån tur är så gick Annika lite före så hon kunde hjälpa mig sen! <3 Jag lyckades slå i svanskotan (igen) så jag blev/är halvt handikappad.. Tur Patrik kommer ikväll, har väääldigt svårt å sitta, stå ligga, och så ta Vincent på de. Aj aj aj! Bilder frön badet kommer sen ska tigga dom från Annika :)


!!!!

Det gick jätte bra! Jag hade lagt ut madrasskydd och lagt en blöja i vår säng och förberett mig på att hon skulle komma in till oss efter några timmar för att hon kissat i sängen. Men nej då hon kom in halv sju imorse och va torr! gud va hon är duktig min lilla tjej!


Tilde sover...

Utan blöja!!! Det var hon själv som sa hon ville de. Vi får se hur denna natt går :)


Alla ska sova!

Varje kväll så lägger Tilde alla sina gubbar :)


Mamma fattar du noll!

Jaahaa va det därför mitt lilla charmtroll inte ville/kunde somna, det var fel KUDDE! Han brukar somna runt sju men halv tio hade han fortfarande inte stängt sina blå utan sura så fort jag la ner honom. Så kom ja på att han inte hade sin vanliga kudde, poff så sov han på två röda :)


Nu lägger jag mig igen

Skulle ju ut och gå idag! Önskade mig bra väder till idag tänkte ta en långpromenad med barnen. Så kliver man upp och ser att det bara vräker ner snö. Så nu vill ja bara dra täcket över huvudet igen, undra om mina barn skulle gilla de? :)


Mina orkidéer

Å vad dom är fina! Den ena har blommat ett helt år nu och den andra sluta blomma för någon månad sen men nu har den knoppar igen :) dom trivs verkligen i mitt köksfönster!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/984881/images/2012/pic_194506668.jpg" class="image">


Hockey!

Bara en massa hockey varje dag nu för oss :) Brynäs ena dagen och AIK andra. Vi håller tummarna att Brynäs tar Frölunda imorgon då är det klart! Vilken utklassning det blev igår och då på bortaplan!
Vincent händer det mycket för varje dag, han kan nästan sitta själv nu och snart kryper han också. Står på alla fyra nu och juckar fram och tillbaka sen kastar han sig framåt efter ett tag, han kommer väl framåt en centimeter då iaf ;)


Hockey

Igår va jag och Patrik på hockey på kvällen. Mina underbara föräldrar passade barnen medans vi gick. Vincent tyckte dock inte dom va lika underbara då han nog hellre ville va hos mamma och pappa. Så han skrek, och skrek... Och skrek. Var helt hysterisk. Ville inte ens dricka välling då är det illa! Plutten <3 men när vi kom hem sov han iallafall :) och matchen sluta tillslut bra ;)


Hål i armen

Igår va vi till vårdcentralen och tog allergitest på Tilde. Hon va jätteduktig!! Hon hade fått emlaplåster på morgonen och så hade jag berättat vad dom skulle göra för något, och så lova jag henne att vi skulle åka till leklandet om hon var duktig. Hon satt själv i stolen och gnällde knappt något. Gjorde lite ont att ta bort plåstren bara sen var det inga problem hon satt still och gjorde som man sa. Mammas duktiga tjej! <3 världens bästa Annika var med och hjälpte mig med Vincent och följde sen med till leklandet. Vad skulle jag göra utan mina underbara vänner och släktingar? :)


Våår!

Alltså hur härligt är det inte med denna tidiga vår?? Vad pigg och glad man blir! Jag brukar vara så himla trött på morgonen och ligga och dra mig så länge som möjligt i sängen. Men nu har jag klivit upp vid sju två dagar i rad och ätit frukost med Tilde och diskat och grejjat. Så härligt! Ska börja promenera mer också. Och snart flyttar ju världens bästa promenadkompis hit igen!! <3
Idag blev det en tur på stan med Annika, köpte en skaljacka åt Tilde. Imorgon blir det mindre kul för Tilde men som plåster på såren så får hon leka på leklandet.


Dansa

Måste sätta Tilde på nån danskurs för småttingar. Hon älskar att stå framför en sån där stor spegel och röra sig och dansa. Hon är jätte duktig! Idag va vi på Annethes jobb (gym) och så fick hon springa och leka lite i rummet dom har zumba mm. Vincent låg på golvet och gjorde sina armhävningar (som vanligt) sjukt vad stark han är! Nu sover båda och jag ska nog hoppa i säng jag med.


Back to vardagen igen ;)

Igår kväll kom vi hem. Hämtade Tilde hos farmorn sen hem och tog det hyfsat lugnt. Köpte pizza och sen skulle två ungar i säng och de tar sin lilla tid med borstning av tänder välling, sjunga mm. Men halv nio sov båda barnen och inte långt efter det så sov P och jag med ;) inte fasiken är man nå mer utvilad idag för det!


Hos svärisarna

Ligga hos svärföräldrarna i soffan och inte behöva tänka på något är inte helt fel :)


Vincent

Gick ju inte att lägga upp bilder på förra inlägget!


Vincent

Alltså tänk för en vecka sen då kunde inte vincent ligga på mage utan att ramla åt sidan. Sen va Annethe och Evamy hos mig och så gick ja på toa och när ja kom ut hade dom haft krypträning och lärt honom att ligga på mage och hålla balansen. Och nu älskar han att vara på golvet och kan ta sig lite framåt men mest bakåt och snurrar helvarv. Va fort det går! <3 han kan nästan sitta själv nu med. Börjar förstå att man måste ta emot sig med armarna. Min glada lilla bebis börjar bli en stor kille!

 


Kista

Idag har vi varit och shoppat i kista gallerian med Angelika. Vi hann väl med typ 3 affärer på 5 timmar. Vi va gaanska länge i varje affär ;) Mycket trevlig dag!


Filmkväll

Haft fin besök idag! Thina kom nu på kvällen å kolla på film. Vi träffas alldeles för sällan! Måste bättra mig tänker jag varje gång sen vips så har de gått hundra år igen :)
Va till Annika en sväng tidigare idag å åt lunch och gick på prommis borde verkligen röra på mig mer! Snart mycket snart tänker jag börja ett nyttigare liv. Men inte riktigt än ;) nu håller vi tummarna för att mitt drömradhus kommer ut på direkten imorgon och att jag blir nummer ett på det :D


!!!

Kl 6 på morgonen och redan 24 st intresseanmälningar på ett radhus!! På torget då.. Men tänk vad man lär ligga med för att få en direktlägenhet... Vad är oddsen för att just jag ska få mitt drömradhus på direkten av alla hundra som letar... ghaaa!

Mysdag

Mamma ringde imorse och frågade om hon skulle ta Tilde till imorgon. De ville Tilde så skjutsa dit henne så hon fick bli lite bortskämd så åkte jag och Vincent till Annika och hade en lugn mysdag fick mat å allt där :) nu är vi hemma och ska snart se på film med kusinvitamin :)


Just ja bloggen va det ja!

Vill flytta nu! Allt känns så provisoriskt nu när man vet att vi ska flytta. Letar radhus för fullt! Är ju bara halvklart här hemma i "min" lägenhet och nu känns de som att det inte är nån idé å göra något när vi int ska bo kvar. Köpte ett nytt hemmabiosystem idag och nu vill ja verkligen flytta så man får ordning på de. Hatar kablar!! Mår skit när det är rörigt hemma och idag har det varit kaos ggr 100 ett tag fy va trött ja blir då! Men nu är de lite bättre så nu kan ja sova lugnt ;) P sover redan bredvid mig <3


RSS 2.0