En riktig bildag!

Igår började vi med att åka till hedemora för att kolla på lite drifting. Underbart ljud och lukt när bilarna spinner på asfalten :) va jätte fint väder hela dagen så nu är man knallröd på ryggen ;)
                                         
   

 

Elin var med oss hela dagen. På vägen hem från hedemora så stannde vi vid ett bad och skulle doppa fötterna. Elin klädde av sig till underkläder och gick ut i vattnet då ropar Mattias till några ungar som också är i vattnet att man får stänka ner henne.. Haha sagt och gjort så började dom göra de så tillslut kunde hon lika gärna doppa sig. Vi skulle fan filmat de, ljuden och minerna hon gjorde va sååå roliga.. hon såg ut som en skrämd hundvalp och lät som... ja jag vet inte vad ;) haha mitt upp i alltihopa så börjar Tilde som sitter i sin bilstol att bajsa (hon hade bara klänning och blöja på sig) så jag går fram till henne och då ser ja hur de rinner ut bajs ur blöjan och ju mer hon trycker ju mer kommer de ju utanför haha vilken panik jag fick. Skitunge! Hon såg så lycklig ut så :P
Vi åkte hem och vilade en timme sen bar de iväg till sandviken på crusing. Träffade på min moster som har flera amerikanare och hon frågade om vi ville åka med henne. Så jag Tilde och Elin satte oss i hennes bil och tog ett varv. Tilde va inte så förtjust i de, tog så lång tid och gick så sakta. Men vi fick åka lite iaf. Mattias stack iväg och jobbade som på vakt på Lobby och jag och Elin stannde kvar ett tag till sen for vi hemmåt, Släppte av Elin på nån fest sen åkte jag och Tilde hem och sov. Klockan var väl runt 12 när vi var hemma. Hon sov jätte bra inatt sån tur va så man är utvilad idag.

I den här bilen satt vi. Tildes första åktur i en amerikanare ;)



När man vaknade imorse och kollade mobilen så hade mamma skickat sms imorse. Hon har ju varit dålig i magen, har haft jätte mycke problem med den inflammationer mm. Och imorse hade hon blivit så dålig att hon ringt efter ambulansen. Så nu är hon inlagd på sjukhuset stackarn... har t o m inflammation i urinblåsan. Så ska iväg och hälsa på henne senare och ta med lite kläder och så till hon. Envisa mamma som inte kan ringa. Ville inte störa. suck suck :P

Nu ska jag mysa lite med Tilde....

Bilder

        
Finklädd!            Så söt me sitt leende                    =)


  
Dessa fingrar som         Kollar på barnprogram
ständigt är i munnen

Mamma träff ;)

Jag och Tilde har varit hos Tessan idag och fikat. Jessica och Liam var också där, va längesen vi träffade dom. Liam hade blivit så stor! Skönt att få prata av sig lite med andra mammor :P Vi pratar nog inge annat än bebisar haha.. Men vi är ju alla i samma situationer nästan så blir lätt så. När vi kom hem så kom vi till ett riktigt välstädat hem! Mattias hade verkligen städat ÖVERALLT fast han påstår att han inte gjort de.. Men om man t o m torkat av ovanpå skåpluckorna och torkat golven så tycker ja man varit överallt :P Tack så mycke älskling!

Han sitter just nu brevid mig med en sovande Tilde i knät. Är inte ofta hon somnar hos honom men vill man så går de! Ska försöka vänja henne me att somna hos pappa också, inte bra att hon är så mammig hela tiden, kan bli jobbigt när hon blir lite äldre...

Nu ska jag slappa lite innan Tilde vaknar igen ;) ikväll blir det teve och subway *mums*

Söndag!

Hur underbart är de inte att få vakna upp till ett leende varje morgon. :) Varje morgon när man slår upp ögonen så ligger Tilde och bara ler åt en. Hon är så glad jämt. Nästan aldrig ledsen, och är hon de så går det alltid att trösta henne. Alla som träffar henne säger att dom tycker hon är så glad. Vår lilla älskling! Hon ligger just nu och sover i soffan och brevid henne ligger "moster" Elin och sover på min spikmatta. Vi har precis grillat och ätit, så nu ligger vi däckade i soffan allihopa, proppmätta! ska iväg och fiska lite i gavleån om en timme. Mysigt!
Satt förresten på vår balkong och åt, har inte kunnat gjort de tidigare men nu har vi ju köpt utemöbler! blev så mysigt. Underbar dag har det varit!

kalas!

Igår va de kalas och idag blir de kalas :P Igår  firade vi mig, Petter och Jesper (mina bröder) för  vi fyller så nära varann 16 maj petter, 22 maj jag, och 13 juni Jesper så vi slog ihop de. Och idag ska jag ha lite tårta hemma för dom som inte kom igår. Så ska börja baka lite nu. Mattias är och köper utemöbler till balkongen och Tilde sitter och kollar på barnprogram. Hon har börjat med nått nytt ljud nu sen igår så nu gör hon det hela tiden =) ett sånt där jätte ljust ljud, låter så gulligt :)
 
Kanske kikar in senare får se om de finns nå tid över för det!

Fick förresten en spikmatta av sötnosen imorse! Och jätte fina rosor! :D

Sommarsöt!


Är hos mormor idag igen =) va så härligt väder! Köpte lite nya kläder till Tilde idag bland annat hatten som hon har på bilden.
Nu ska ja gå ut och sätta mig igen.

Misslyckad kaka =(

Haha fast så sur är jag inte för jag kan äta den så då mååååste ja väl göra det då så får jag baka en ny tills Evamy kommer imorrn :) mmm så gott med kladdkaka. Den blev så ful så vill inte visa den, gör jag hellre en ny :)
Blev inte mycke mer bakande för oss. Mamma ska baka bullarna ikväll istället så slipper jag det :) hon har varit och köpt en sån där skärm som man kan ha på gården så de inte blir så mycke insyn så hon har hållt på och pysslat med det nu, medans jag gjorde den misslyckade (men goda) kladdkakan ;)

Tilde har varit jätte snäll hela dagen fast de är hon nog jämt men extra snäll idag då :P vi har ju varit och handla på diverse affärer och hon har inte gnällt nånting bara är med och tittar. Nu myser hon lite med mormor.. Vi ska väl kanske ta och åka hem snart är ju bästa programmet på tv idag! desperate housewives! Me love it!

Baka en kaka kom så får ni smaka :P

Idag ska jag iväg och handla med mor(mor)  sen ska vi hem till henne och baka, ska ha födelsedagskalas :D på torsdag, Vi syskon fyller alla nästan samtidigt så slår ihop allt till ett kalas :) sen på fredag så ska jag ha nått hemma också. Så blir mycke baka idag. Ska försöka lura mamma att äta på subway med, var så längesen å det är ju såå gott!


Nu ska jag göra mig iordning, Tilde vaknar väl snart och då ska vi åka.
Kram så länge!

Hos Mormor varje dag

Va ju rätt låt som vann igår! bra man tippade, båda mina favoriter kom 1:a och 2:a tyckte Arash också va bra och trodde att han me skulle komma bra till. Men Mattias tycker inte att de räknas för jag sa inte att han skulle komma bra till utan att han va bra (men jag menade att han skulle komma bra till) Men men :P


Idag har vi varit ute och flängt lite. Tog en promenad på morgonen i kanske 40 min sen åkte vi ut till engesberg till mattias mamma som har husvagnen där, men hon var inte där utan jobbade så vi åkte ganska snabbt igen. Mattias åkte hem och fixade med balkongen och vi åkte  vidare till boulognern och träffade min moster lite snabbt sen åkte vi till mormor sitter vid hennes dator nu.. Ska väl bege oss hemåt snart, äta lite mat. Inge bra på teve är det ikväll heller.. kanske blir lite tv-spel istället :D

Pensionärsvarning!

haha ja här sitter man och kollar på eurovision. Det i sig är väl inte så mycke, men vi skippar en crusing i söderhamn för detta, och hade vi varit i söderhamn så kanske vi fått sett Mattias gamla Lexus. Men nej nej vi sitter här bankade framför teven med MAZARINER (!) och saft (!!) haha så fjantigt. När vi kollade på semifinalerna så tyckte vi inte att så många va så himlans bra, men då lyssnade vi med "tv ljud" Men nu lyssnar vi med förstärkaren på så nu sitter vi och diggar till varenda låt och har svårt att bestämma oss :D hehe men tycker att Island´s låt är så jäkla bra hon har så fin röst eller Norges bidrag... vi får väl se vem det blir... Vad tror ni? :)

Självklart!

Varje morgon nu så har Tilde vaknat runt åtta och legat och pruppat och stånkat. En annan har varit jätte trött och har inte velat kliva upp då. Men idag när jag vaknar av mig själv vid den tiden, eftersom jag vant mig vid det nu, gissa vem som fortfarande ligger och sussar brevid sin pappa? *morr* hade ju jag också kunnat sovit ju, men var liksom inställd på att hon skulle vakna så blev liksom pigg. Men men får lite tid för mig själv nu då.

Idag händer det mycke, eller så blir det inte av med nånting brukar bli så :P Har iaf tänkt göra något av följande
* Åka till mamma för min lillebror fyller idag! 17 år! Grattis!
* Fika med Elin
* Åka till MDS är ljudtävling mm där
* Hälsa på min farbror eller att han kommer till oss
* Städa
* Kolla på Robinson och Eurovision

Hmm jag lovar klockan fyra idag sitter jag väl fortfarande hemma och har inte gjort något av de där.....
Skulle vilja åka till MDS kolla på snygga bilar och träffa folk.. hmm kanske kan locka med mig mormor så hon kan passa tilde, gå på plantagen och dregla eller nått haha vad sägs mormor??? :D

Nu ska jag kolla vidare innan mina älsklingar vaknar till liv, då ska vi bada förresten alla tre i badkaret, undrar om de får plats med nå vatten då??? hihi

Sista dagen som flytkork

igår va de sista gången på babysimmet. Tilde har ju missuppfattat själva grejen med babysim. Hon har ju mest legat som en flytkork på min axel och flytit runt me ena handen i munnen och tittat på när alla andra "simmar". Till och med så att läraren sagt att hon e lite lat men att de är bra för sen lär man iallafall jobba hela livet :D Men nu den är gången så va hon ganska aktiv haha om man jämför me alla andra 7 ggr så. Den här gången va även pappa med och bada, han brukar annars stå brevid och heja på :P synd bara att Tilde kom på nu när de var sista gången att det faktiskt ligger leksaker i bassängen och att det är roligt att sprattla med fötterna. (Om dom sprattlar så ska man röra sig för att uppmuntra dom att fortsätta, men om jag bara skulle rört mig när Tilde sprattla skulle vi få stå i ena hörnet hela halvtimmen*hihi*) Men kul var det iallafall. man kan åka dit nån dag och få vara i barnbassängen om den är ledig så det tänker vi göra. På söndagar hade dom inga aktiviteter där så ni vet ni som har bebisar. Vi fick även testa att vara ute i den stora barnbassängen men det tyckte Tilde va alldeles för kallt.
haha tänk.. vi har betalat 1000 kr för att Tilde ska få flyta på min axel och kolla på när andra simmar.. hihi.. men va gör man inte för sin sötnos!


badringen gilla hon också :)


Efter simmet så fikade jag med Tessan på wayne´s fy fan va mycke gott dom hade där! Blev sugen på allt! Efter de hälsa vi på mormor en sväng och är hos henne nu med. Har varit mycke hos henne nu. Är så skönt att kunna gå ut lite som man vill ( hon bor i radhus)
Nu ropar hon att de är mat!
Hej så länge!

Bullar som blev blodpudding

Ja igår gick vi på en promenad med Evamy efter att vi varit hos mormor (som vanligt) Vi gick till alderholmen och snacka lite skit om dom fula lägenheterna där  Hade blivit lovad nybakta bullar sen för hon skulle baka när vi kom tillbaka. Hmmm men vad fick man iställe?? Jo blodpudding..hm men gick väl i de med, tänkte att kan väl äta lite sånt tills bullarna är klara men blev inga bullar. Fick gå hem utan nå gott i magen hihi. Men idag hoppas vi på att bullarna blir gjorda

Sitter hos mormor nu med. Hon ska följa med och passa Tilde medans jag är och tar cellprov. Har varit här nästan varje dag nu i en veckas tid. Men inte klagar hon inte hihi..

Nu ska jag kolla i hennes kylskåp se va de finns för gott!

Förresten jordgubbssylt på blodpudding är inget jag rekommenderar

Här händer det saker så hela Tilde skakar :P

haha ja det är ju nästan så iallafall. Hon har äntligen börjat upptäcka att hon faktiskt nog skulle vilja hålla i sakerna hon ser. Det började med att jag tog fram hennes bitring (hon har ju alltid båda knytnävarna i munnen) Hon började iallafall titta på den jätte mycket och jag la den i hennes hand och då stoppade hon in den i munnen, och när hon tappade den blev hon sur. Sen så när jag visade ringen för henne senare så fick hon värsta blicken och sen börja hela hon skaka. haha hon ser jätte rolig ut. Hon vill verkligen ta den men händerna går ju verkligen inte dit hon vill så då börjar hon skaka. Så fort hon får den i handen (med lite hjälp) så åker  den in i munnen. Så nu börjar hon skaka lite här och var när hon ser något intressant snuttan min!



tilde bara nån minut gammal..

Spänningshuvudvärk

Fy vad de är jobbigt. Har haft det i flera dagar nu. Har så jäkla ont i axlar och nacke så får huvudvärk. Har haft så ofta förut men har inte haft så mycke sen jag fick Tilde men nu är det tillbaka igen. Men har önskat mig en spikmatta av Mattias när jag fyller så hoppas jag får en. Dom ska vara jätte bra har jag hört. Sen har min kontaktfamilj Lena och Håkan köpt nå kuddar som är nästan som vetekuddar som dom har när dom sover. Dom funkar bra har dom sagt så funderar på att köpa en sån också, fanns på ellos har jag för mig. Men de får jag köpa sen nån gång. Finns ju roligare saker att lägga pengarna på.
Är så jäkla sugen på att shoppa kläder nu, vet inte vad det är, men självklart har man inte ett ruttet öre.. men men.
Längtar iaf tills jag får spikmattan, tänk om min nacke skulle bli bra eller iaf bättre.. vad härligt det skulle vara!

hmm man kanske skulle önska sig ett presentkort hos en massör också?? ;)


Tänk vad skönt att få lägga sig på en sån här....

chokladtokiga mammor

ja de är nog alla mammor som jag känner haha.. sugen på choklad jämt. :) men man får väl passa på medans man ammar för sen kan man väl inte  vräka i sig så mycke som man gör nu ;)
Igår var de fika dags igen, tessan kom med lucas och evamy med alva. Åt chokladpudding me grädde, så gott! Fredrik kom efter ett tag men han ville inte ha chokladpudding (tur för oss hihi) sen kom mattias han däremot ville ha de... men eehhh ooops vi hade ätit upp allt. hihi

idag gick jag ner på stan en sväng och mötte upp evamy gick runt och tittade lite sen gick vi hem igen. Badade Tilde när vi kom hem för hon stank verkligen gammalt lik typ i halsen.. måste kommit nån spya där som vi int fått bort. såg att hon var jätte röd i ett av vecken så ska köpa nå kroppspuder eller nå och pudra där.. svårt när de är på halsen. Men hon verkar ju inte lida av det så.


På kvällspromenad. Mattias försöker mosa huvet på mig ;)

Proppmätt!


mmm



Gott de va

Soool

Gud så härligt det är ute nu. Har varit hos "mormor" nu i flera dagar. Så skönt att kunna sitta ute. Hon följde även med på babysimmet igår. Tyckte att Tilde va som en flytkork, bara flöt omkring och käka på fingrarna.. hmmm ja de är väl just de hon gör haha. Vi ska liksom uppmuntra dom att "simma" själva. Så fort dom rör på benen så ska vi röra dom framåt. Men skulle jag vänta på att Tilde skulle sprattla me bena så skulle ja få stå i samma hörn i en halv timme ;) Min lilla latmask.

Jag och mamma håller nu på att förbereda för grillning. ska grilla kött och grönsaker och majs! mumma.
Nu ska jag bege mig ut i solen igen.

ha de så gott!

RSS 2.0