Idag

har vi varit och tittat på väääärldens minsta majkase, jag lovar! blir mer rök och eld om man tänder ljus hemma haha. Men mysigt var det. Mötte upp syster med familj där, var bara lilla Jossan som saknades hon var på stan (!) med nå kompisar. Ville åka ner och hämta hem henne från stan tycker hon är alldeles för liten för sånt hihi :P Tilde sprang runt på gräsmattan och lekte med Chakka, jagade en boll :) Hon har verkligen blivit så stor. Och hon har börjat prata så himla mycket nu. Är så svårt att förstå vad hon menar, vissa ord förstår jag typ: tötö = törstig, iiia = sitta, mummu = nappen, kudde, ooova = sova, iisha = kissa.. sen så visar hon väldigt bra va hon menar också. Hon blev skit förbannad härom dagen på morgonen så peka hon ut ur rummet och babblade på och ja fråga om hon ville ha frukost, kolla på tv eller ny blöja, nej de skulle hon inte ha så blev hon skit förbannad å klev ur rummet så kom hon tillbaka med kläder. Då var de det hon ville ha!

Dagis går hur bra som helst, hon tycker inte riktigt om när jag säger hejdå och ska gå, men då tar nån fröken upp henne när hon blir ledsen och sen efter en stund så är allt bra igen och hon leker på. Har lämnat henne runt 1-2 ½ timme om dagen. Sitter med henne en halv timme eller nå först så när ja sett att hon börjar slappna av så säger jag hejdå och går. Snart ska ju jag börja jobba så om 1 vecka så ska vi testa å lämna henne så som hon kommer att gå när jag jobbar.. Se hur det går då, hon har ju ingen tidsuppfattning så, men blir väl en stund där på dagen när hon är trött som hon kommer sakna mig lite kan (vill) jag tänka :)

Nu ska jag lägga mig en stund på soffan innan jag ska sova. Är själv i helgen, Patrik jobbar hela helgen och ska sova borta. Tråkigt!


Bus i sängen =)


Min söta krigshjälte! (blev riven på dagis)


Dagis

Idag har vi varit på dagis jag och Tilde. De gick jätte bra, hon va jätte duktig! Va lite blyg precis när vi kom, men sen såg hon att det fanns ett bollrum och då släppte det på en gång. Hon kasta bollar och prata och skratta en massa. Efter ett tag så gick dom flesta barnen ut och lekte så var bara Tilde och 2 barn till inne, då satt jag mig i soffan så fick hon gå runt själv och leka. De gick hur bra som helst, hon följde med fröken när hon gick runt och hon tittade inte ens efter mig. Efter ca 2 timmar blev hon trött och hungrig så då åkte vi hem. Ska dit imorgon igen samma tid. Får se hur hon är då då... Min stora tjej! Imorgon blir det å åka till örebro och shoppa lite kläder till oss allihopa. Tilde behöver till dagis och jag behöver bara för att och Patrik.. ja kläder är alltid skoj å handla ;)



Stora tjejen!

Vet ni vad jag har gjort idag.. Jag har varit på Tildes dagis som hon ska börja på... På MÅNDAG!
Fatta vad tiden gått fort. Man har hört hela tiden sen Tilde föddes folk som säger ta vara på tiden den går alldeles för fort. Och man tyckte verkligen att man gjorde de, men nu när hon ska börja på dagis så känns de som att jag inte har gjort de.. Kommer ju inte ens ihåg när hon va liten ju.. Hur hon såg ut, hur de va å amma mm.. Lill gumman min som blivit så stor så hon ska gå ute själv (i sina skor) och hålla handen. Min söta fina älskling. Just nu är hon i Gävle hos sin pappa, kommer hem imorgon. Längtar efter henne så mycke! Men har ändå varit skönt att varit lite själv här hemma. Har sån j*kla värk i axeln och nacken så ja får fasiken migrän nästan varje kväll. Har varit skönt att inte ha nån å bära på ett tag. Men värken sitter fortfarande kvar..

Nu blir de mys och film med Patrik, sen sängen!

Gung gung

Igår var jag och Tilde ute i lekparken och gungade... och gungade.. och... GUNGADE! 50 min satt hon i gungan och hängde och bara njöt.. gung gung gung :)


Skorna



Snygga va? ;)

Synd att Tilde tror de är djävulens påfund och blir skit arg så fort hon får på sig dom. Visste ni att man faktiskt inte kan stå eller gå med skor? Fy vilken elak mamma Tilde har som förbjuder henne att gå genom att sätta på henne dessa hemskheter ;)

Alltid är de nått

Jag hade fel, på de tidigare inlägget alltså. Dom sa inte att dom inte kunde göra något, utan Tilde fick en ny penicillinkur mot hennes öron, och för att hon haft feber från och till sedan förra kuren.

 MEN fy f*n vilken jäkla läkare. Usch Tilde kommer vara rädd för doktorn resten av sitt liv känns de som. Fick nån polsk tant som verkligen inte va någon barnläkare. Vi har ju som sagt varit till många doktorer nu på senaste tiden och det har verkligen gått JÄTTE bra. Vi har ju en sån där örontermometer hemma så Tilde är van att man kollar hennes öron vi säger bara pip i örat så sitter hon still och väntar. Och vi har gjort samma sak hos läkaren och dom har fått kollat hennes öron utan problem. Men icke denna gång. Usch hon sa åt mig att jag skulle hålla fast hennes huvud med ena armen och händerna med den andra så hon kunde kolla öronen. Men jag gjorde inte de för ja tänkte de brukar ju gå bra, men på nått vis så blev Tilde iaf rädd för hon va så himla rätt fram och jag hann inte säga pip i öra.. ja allt kom så fort så Tilde började ju protestera så jag blev tvungen å hålla fast henne för läkaren kunde ju tydligen inte vänta tills hon blev lugn igen.. Det sluta med att hon knappt kunde se i öronen för Tilde blev så hysterisk. Och direkt efter hon va klar med öronen så peta hon in en pinne i halsen på henne med, istället för att hon fick lugna ner sig lite först.. stackars lilla gumman.. de brukar också läkarna få göra kolla henne i halsen hon brukar t o m gapa åt dom. Jävla f*tt läkare alltså, jag var så himla arg när jag gick därifrån. Men just när man sitter där inne så blir man ju så jäkla ställd att dom beter sig så, så man säger ju inget.

Hon svarar iallafall bra på kuren, mycke piggare. Tycker inte hon varit så himla hängig men nu när hon fått penicillin så märker man verkligen vilken skillnad de är. Hon har ju varit jätte glad nu och lekt för sig själv osv, innan fick jag bära på henne hela tiden å hon va gnällig.. Skönt att min lilla prinsessa mår bättre!

Har varit i Gävle i helgen, Tilde har varit hos Mattias. Har varit såååå skönt att bara slappa och ta de lugnt. Har verkligen behövt vila ryggen efter att burit på Tilde konstant. Patrik var med till Gävle han med, vi skulle gå på bio men vi va för trötta för de så vi såg en halv film sen somna vi på lördagen. De är tröttsamt å vara förälder ;)

Nu ska jag göra mig iordning innan Tildis vaknar.. Ni ska få se vilka snygga skor hon fått i helgen av sin pappa och faster! Lägger upp bilder senare :P


Till doktorn

Jag ska till doktorn med Tilde igen. hon har haft lite feber från och till sen hon slutade med penicillinen.. Inte varit särskilt pigg heller. Och igår nös hon och började tokgrina och tog sig för örat... Att hon aldrig blir frisk.. tycker ju penicillinen skulle hjälpt men men.. se vad dom säger på sjukhuset. Men vet nästan va dom kommer säga.. ja de är mycke sjukdomar som går nu vi kan inte göra så mycke.. eller va tror ni? De är väl typ standard svaret.. eller när man ringer te sjukrådgivningen.. avvakta till imorgon å se om de blir bättre. SUCK. Jaja  jag ska int säga för mycke, dom kan ju säga nå helt annat idag ;)

RSS 2.0