Vad tror ni?

Jordgubbstårta
För 10-12 personer.

En underbar tårta för sommarens jordgubbar
Ingredienser

175 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
(ev. 1 msk vetemjöl)
½ dl flagad mandel att strö runt formen
-----------------
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
4 blad gelatin
3-4 msk jordgubbssylt
1 liter färska jordgubbar

Gör så här Botten:
Kör mandelmassa, smör, ägg, vetemjöl i mixer eller matberedare. Grädda i en smord ströad form ca 23 cm i diameter, 175 graders ugn ca 20 min.

Jordgubbsmousse:
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa grädden så den blir lättvispad. Blanda ihop det med den vispade ägg o socker smeten.

Blötlägg gelatinbladen. Värm dem sedan i kastrull precis tills det börjar ryka lite. Häll gelatinet i smeten och blanda sist i sylten.

Garnera med jordgubbar runt tårtbotten, när den svalnat, och häll sedan över moussen.
Låt stå i kyl ca 4 timmar.
Garnera med citronmeliss


Tror ni man kan lyckas med den? hade velat sett en bild på hur den ska bli när den är klar.. Lät så gott.. men hur ska man få till moussen snyggt... ska nog testa å göra den om jag inte hittar nå annat recept..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0